• +92 3137575975
  • info@shariflawassociates.com
  • Office # 33, 3rd floor, Mehboob qadir block District Courts, Sialkot

Как да използвате най-добрите Кегел топки за по-здраво тазово дъно

Как да използвате най-добрите Кегел топки за по-здраво тазово дъно

Вероятно сте чували за упражненията на Кегел, които могат да помогнат за укрепване на тазовото дъно, независимо дали планирате дете, имате го сега, изпитвате инконтиненция или просто искате да правите повече секс. Kegel топките, от друга страна, осигуряват още по-добро упражнение. Това са малки утежнени играчки или приспособления, които поставяте във вагината си и натискате и отпускате, за да укрепите тазовото си дъно.
Според Хедър Джефкоат, DPT, собственик на Femina Physical Therapy в Лос Анджелис, Калифорния, Кегел топките „са като дъмбели за мускулите на тазовото дъно“. Те могат да помогнат при инконтиненция, следродилно възстановяване, намаляване на пролапса на тазовите органи и за някои дори подобряване на болките в бедрата и гърба, според д-р Монте Сваруп, основател на HPD Rx и сертифициран акушер-гинеколог в Чандлър, Аризона. По-силните тазови мускули могат да подобрят сексуалното удоволствие, а някои двойки дори използват топките Ben Wa като играчки по време на секс, за да добавят още повече наслада, продължава той. Кегел топките, обикновено наричани Бен Ва топки, също могат да помогнат за подобряване на сексуалния ви живот. Вашата сила на тазовото дъно трябва да започне да се подобрява само след няколко седмици, ако използвате топки Кегел ежедневно, и след три до четири седмици трябва да видите значителна промяна в силата.
Според експертите, с които разговаряхме, е изключително важно да търсите топки Кегел с връв за премахване, изработени от силикон, който е безопасен за тялото и се предлага в различни тежести, така че да можете да започнете с ниско и да увеличавате, докато мускулите ви укрепват. С помощта на специалисти по теглови диапазони, безопасност и свойства на материалите, ние изследвахме стотици Кегел топки. Тази статия беше оценена за медицинска и научна коректност от акушер-гинеколог и сертифициран експерт по плодовитост в нашия Медицински експертен съвет.
Нашите любими селекции

Elvie Trainer: Най-добрият навсякъде
Най-ниска цена: Lemon CalExotics Кегел тренировъчен комплект
Тренажорът Intimina KegelSmart е най-добрият за начинаещи
Най-високо ниво на вибрация: We-Vibe Kegel Set
CalExotics Ultra-Soft Kegel работи най-добре с дистанционно
Най-добър вариант: 6 първокласни силиконови упражнения на Кегел IntimateRose Set
Lovehoney Double Kegel Balls са най-добрите тежки.
Най-добър комплект: Kegel Set Je Joue Ami
Мънистата Lelo Luna са най-добрите за сексуално удоволствие
Най-добрата тазова пръчка: Интимна роза

Как се използват Кегел топките

Ето какво трябва да знаете, преди да използвате топки за кегел: д-р Джефкоут предлага да започнете с упражнения на Kegels Alfa Zone без тежести и упражнения за тазовото дъно, преди да преминете към топки с тежести, точно както не бихте скочили върху стойката за клякане при първото си вдигане на тежести.
Може да започнете да използвате топки Кегел с най-малко тегло, след като усвоите техниката за изолиране на тези мускули и развиете известна издръжливост (обикновено след няколко седмици). След това можете постепенно да увеличавате времето, прекарано във всяко упражнение, и използваните тежести. Упражненията за стискане и отпускане постепенно нарастват до 15 минути на ден, започвайки с няколко минути. Това ще укрепи тазовото ви дъно. (Не се притеснявайте, дългата връв улеснява свалянето им, след като се отпуснете.)
Прилагането на личен лубрикант преди поставянето може да бъде полезно. Продължавайте внимателно, особено ако за първи път използвате топки Кегел. Злоупотребата с топките може да доведе до болка, дискомфорт и дори разкъсване на вагината. Д-р Джефкоут съветва да правите три минути дълбоко, спокойно дишане след тренировка, като наблягате на отпускането на тазовото дъно с всяко вдишване. И след всяка употреба не забравяйте да ги почистите основно.
Най-доброто навсякъде

Треньор Елви

СНИМКА: Walmart $146 в Best Buy $125 в Amazon $146 в Elvie.com

Причините, поради които го обожаваме

Въз основа на информация от действителни жени, тренажорът Elvie пасва удобно и съчетава биологична обратна връзка и сдвояване на приложения, за да сте сигурни, че извличате максимума от вашите тренировки. Има отличителна c-образна форма, която приляга добре във вагината ви и е съставена от копринено мек силикон, който е безопасен за вашето тяло. Силата и движението на вашите контракции се измерват с помощта на приложение и технология за биофийдбек. Докато чакате, придружаващото приложение предлага предложения за подобряване на вашите тренировки, за да сте сигурни, че ги изпълнявате правилно.
Шестте експертно изработени тренировки в приложението – сила, скорост, повдигане, пулс, задържане и стъпка – са предназначени да увеличат силата на мускулите на тазовото дъно, ловкостта и издръжливостта. С течение на времето ви издига нагоре през четири етапа. Всяка тренировка е направена така, че да изглежда като игра, за да поддържа хората мотивирани и да следи напредъка им.
Харесва ни, че дизайнът на силиконовото тяло е базиран на информация от стотици жени и е предназначен да пасне удобно в повечето вагини. Освен това е включено покритие, което може да се добави за персонализирано прилягане. С-образният дизайн също може да бъде по-малко страшен за някои жени от конвенционалния низ от топки.
Казано по друг начин, независимо дали сте нови в тренировките на кегел или се опитвате да подобрите рутината си, този тренажор на кегел включва всичко, което повечето жени желаят в една джаджа, поради което е нашият най-добър избор като цяло. О, и към артикула е включена двегодишна гаранция.
Важно е да запомните

Тази селекция струва повече от по-простите Кегел топки поради допълнителната функционалност.
Специфични характеристики на продукта:

Материал: безопасен за тялото силикон
Включени части: чанта за безжично зареждане, микро USB кабел, капак по избор за по-добро прилягане и тренажор Kegel
Форма: кръгла
Поддръжка и грижа: Използвайте мек сапун и топла вода за измиване.

Най-добър разход

Тренировъчен комплект Lemon Kegel от CalExotics

СНИМКА: Amazon$20 на Babeland.com @ AmazonView

Причините, поради които го обожаваме

За по-малко от $30 можете да получите тези безопасни за тялото силиконови топки Kegal с две опции за тегло, за да продължите тренировката си, и шнур за теглене за лесно сваляне.
Има всички функции, които нашите специалисти търсят в една притурка. Неговата безопасна за тялото силиконова конструкция, заедно с връв за издърпване за лесно поставяне и премахване и две опции за тегло (3,5 и 2 унции) ви позволяват да усъвършенствате тренировките си.
Вашите тазови мускули от горе до долу на вагиналния канал могат да бъдат тонизирани с помощта на този дизайн с двойна топка. Ние особено обожаваме, че този пакет включва предложени тренировки за начинаещи. Устройството се почиства лесно със сапун и топла вода, което помага за избягване на инфекции, и се предлага с 90-дневна гаранция.
Важно е да запомните

С напредването може да имате нужда от повече тегло, отколкото този продукт може да осигури.
Специфични характеристики на продукта:

Състав: Силикон
Включени бяха две двойни топки Кегел и предложени тренировки.
Форма: Двойна топка
Поддръжка и грижа: Използвайте мек сапун и топла вода за измиване.

Идеален за начинаещи

Kegel Smart Exerciser Intimina Kegel

СНИМКА: $110 на Riteaid.com, $100 на CVS и $100 на Intimina.com

Причините, поради които го обожаваме

За тези, които никога преди не са използвали топки Kegel, Intiminia KegelSmart е удивително лесна за използване вибрационна джаджа. Просто го поставете и устройството ще измисли тренировъчна програма вместо вас. След това притурката ви води през подходящите времена за стискане и освобождаване с помощта на вибрация. Освен това, според д-р Джефкоут, тази вибрационна инструкция е наистина полезна за развиване на способността за психическа настройка за изолиране на мускулите на тазовото дъно, което е задължително за истинското подобряване на тази област.
KegelSmart не изисква приложение, за да работи поради вътрешния си интелигентен дизайн, но въпреки това автоматично променя интензивността въз основа на вашия напредък в развиването на сила и издръжливост.
Освен това, д-р Сваруп предлага на новодошлите да се възползват от функцията на връвта за лесно отстраняване и безопасната за тялото силиконова конструкция.
Важно е да запомните

Според някои потребители, това е тежко на допир, което може да направи поставянето му малко неприятно.
Специфични характеристики на продукта:

Материал: медицински силикон
Включени елементи: приспособление, памучна чанта и ръководство за употреба
Форма: овална
Поддръжка и грижа: Използвайте мек сапун и топла вода за измиване.

Топ вибриращ

Ритмичен Кегел комплект на We-Vibe

СНИМКА: We-vibe.com Разглеждане на LoveHoney в Walmart за $119 и LoveHoney.com за $119

Причините, поради които го обожаваме

С три прогресивни тежести (10g, 30g и 45g) и регулируем дизайн с двойна топка, We-Vibe Bloom Vibrating Kegel Set произвежда силни вибрации. Джаджата може да се използва за обучение на тазовото дъно или за увеличаване на удоволствието по време на полов акт, тъй като е напълно водоустойчива (клас IPX7) и се състои от безопасен за тялото силикон.
С десет невероятни режима на вибрация – от нисък до висок интензитет до пулс, вълна, темпо или нарастване – ние харесваме този инструмент. Разнообразието не само е идеално за секс, но докато преминавате от начинаещи към средно напреднали упражнения на Кегел, късите и дългите вибрационни модели също са перфектни.
Едно зареждане може да захранва джаджата до 90 минути и разполага с дълга дръжка за удобно изваждане. За да се забавлявате малко с LDR със съпругата си, можете също да синхронизирате We-Vibe Bloom с приложението и да промените нивото на вибрация или интензитет дори когато сте далеч.
Важно е да запомните

Някои потребители съобщават за чести проблеми с връзката с приложението.

Специфични характеристики на продукта:

Материал: безопасен за тялото силикон
Включени части: тяло на уреда, три тежести, зарядно, платнена кутия и лубрикант
Форма: Двойна топка
Поддръжка и грижа: Използвайте мек сапун и топла вода за измиване.

Идеален за дистанционно управление

CalExotics Kegel Extremely Soft

СНИМКА: Amazon $33 на Babeland.com в AmazonView

Причините, поради които го обожаваме

С помощта на дистанционно управлявани вибриращи Кегел топки, вие и вашият партньор можете незабавно да промените интензитета на играчката, укрепвайки тазовото си дъно и подобрявайки сексуалното си изживяване.
По-специално, ние обожаваме дистанционните Ultra-Soft Kegel топки Cal Exotics Wristband Remote, тъй като те са създадени от жени и включват 12 вибриращи модела, които са наистина забавни за всякакви цели. Тъй като гривната и топчетата са съставени от много мек силикон без съдържание на фталат, те няма да притесняват кожата ви. Топките Kegel са доста малки за плътно прилягане, с размери само 1,5 инча на ширина и имат дълга опашка за лесно отстраняване.
Само с бутон за интензивност и бутон за включване/изключване, гривната няма екран и е невероятно лесна за използване. Освен това има обхват до 32,5 фута и 80 минути време за зареждане. След по-малко от час ще се презареди. Освен това и двете джаджи са напълно водоустойчиви.
Важно е да запомните

Фактът, че тази джаджа има само една тежест, е основният й недостатък, когато става въпрос за упражнения за тазовото дъно.
Продуктови спецификации:

Състав: Силикон
Включени части: USB кабел за зареждане, устройство с топка Kegel и часовник/дистанционно
Форма: Двойна топка
Поддръжка и грижа: Използвайте мек сапун и топла вода за измиване.

Най-голямо разнообразие

Комплект от 6 изящни силиконови Кегел упражнения IntimateRose

На снимката в Intimaterose.com Amazon $50 в Amazon $55 в Walmart.

Причините, поради които го обожаваме

Тежестите за упражнения Intimate Rose Kegel се доставят с шест прогресивни тежести, ако искате да закупите един комплект топки Kegel, които ще станат по-силни и по-устойчиви с времето. Започвайки от само 0,9 унции, най-лекият е идеален за начинаещи, за да избегнат преразтягане на мускулите на тазовото дъно, и достига до 4,4 унции.
Този набор от тежести е перфектен за дами, които се опитват да лекуват всякакви заболявания на тазовото дъно, включително пролапс на тазовите органи, контрол на пикочния мехур и следродилно възстановяване. Освен това закупуването ви дава достъп до частни онлайн групи за поддръжка, което може да бъде много полезно за тези, които са болни.
Всяка топка е изработена от гладък, специално формулиран медицински силикон и има форма, по-близка до разтегнати яйца. Единствените силиконови тежести за тазовото дъно, които са получили одобрение от FDA, са тези Кегел топки.
Този пакет включва шест топки Кегел, както и режим на упражнения, създаден от лекар, за да ви помогне да преминете през упражненията. Ако по някаква причина не сте доволни от покупката си, фирмата дори предоставя безплатни 30-дневни връщания.
Най-добрата част е, че този комплект е на доста разумна цена; всичките шест топки Кегел са само $55.
Важно е да запомните

Някои клиенти казаха, че няма достатъчно яснота в указанията.
Специфични характеристики на продукта:

Материал: висококачествен силикон
Включени части: Шест топки Кегел
Форма: овална
Поддръжка и грижа: Използвайте мек сапун и топла вода за измиване.

Топ тежък

Двойни Кегел топки в Lovehoney

LOVEHOney $18 в Lovehoney.com е снимката.

Причините, поради които го обожаваме

Голяма кегел топка може да ви помогне да напреднете още повече, ако сте изпълнявали упражнения на кегел или сте използвали леки кегел топки за известно време и силата ви е нараснала. Този продукт от Lovehoney от 3,2 унции е чудесен за енергични упражнения за здравето на таза.
Двете топки съдържат безопасен за тялото силикон, обгръщащ свободно движещи се тежести, така че когато се движите или поклащате, мускулите на тазовото дъно се свиват, за да стабилизират тежестта. Това може да подобри сексуалното ви удоволствие, докато са вътре, и да помогне за развитието на мускулите ви. Те също са фантастична загрявка преди интимност.
Ние обожаваме простия силиконов шнур и пълната водоустойчивост на тези Кегел топки.
Важно е да запомните

Те не се препоръчват за начинаещи.
Продуктови спецификации:

Състав: Силикон
Включени части: Кегел топка
Форма: Двойна топка
Поддръжка и грижа: Използвайте мек сапун и топла вода за измиване.

Идеален комплект

Комплект Je Joue Ami Kegel

На снимката: $50 в Amazon; $65 на Babeland.com; $69 на Jejoue.com

Причините, поради които го обожаваме

Ami Kegel Balls, от луксозния бизнес за секс играчки Je Joue, са съставени от гладък, безопасен за тялото силикон, с който марката е известна. Ние обожаваме, че този комплект ви дава допълнителни възможности за прилягане и разнообразие от тежести и форми, за да натоварите мускулите на тазовото дъно по различни начини. Ami 1, обикновен сферичен, тежащ само 1,6 oz, е най-лекият. Ami 2 тежи 2,75 oz и има форма на двойна топка. Ami 3, с по-голямото си тегло от 3,73 oz, има по-тънък дизайн с двойна топка, който изисква повече сила, за да се поддържа на място.
Всяка кегелова топка включва здрава силиконова примка за премахване с помощта на издърпване. Целта на този комплект е да укрепи тазовото ви дъно за всички предимства – по-бързо възстановяване от бременност, по-здрави пикочни мехури и по-приятни оргазми – които идват с него.
Важно е да запомните

Няколко души се оплакаха, че са твърде големи, което затруднява поставянето им.
Специфични характеристики на продукта:

Материал: безопасен за тялото силикон
Включени са три топки Кегел, книжка с инструкции и карта с едногодишна ограничена гаранция.
Форма: Двойна топка и кръгла
Поддръжка и грижа: Перете в топла вода с лек сапун.

Идеален за интимно свързване

Бижута Lelo Luna

СНИМКА: WalmartView на Adameve.com на Amazon $35 на Amazon $59

Причините, поради които го обожаваме

Четири взаимозаменяеми топки – две розови леки тежести, които тежат една унция всяка и две сини по-тежки тежести, които тежат 1,3 унции всяка – както и безопасен за тялото силиконов контейнер, който може да носи до две топки наведнъж, са включени в тези специално проектирани Кегел топки . Това ви дава пет различни опции за смесване и съвпадение въз основа на предпочитаното от вас ниво на физическа активност или либидо.
Тъй като топките на Кегел са движеща се тежест, затворена в пластмаса и имат леко движение, намираме, че този избор е доста привлекателен за сексуално удоволствие. Освен това LELO, реномиран производител на висококачествени секс играчки със солиден опит, прави тези мъниста.
Лесно е да замените топките Kegel в гладката силиконова обвивка, която също така разполага с платнена примка за комфорт (но измиването след всяка употреба е особено важно, тъй като кърпата може да съдържа повече бактерии, отколкото други материали).
Може да сте сигурни, че тези топки Kegel са подкрепени с 10-годишна гаранция в допълнение към 1-годишна гаранция.
Важно е да запомните

Уверете се, че редовно перете този продукт, тъй като, ако не е напълно почистен, памучната връв може да съдържа бактерии.
Специфични характеристики на продукта:

Материал: смес от ABS, поликарбонат и силикон
Включени са един калъф и четири тежести.
Форма: Кръгла
Поддръжка и грижа: Перете в топла вода с лек сапун.

Най-добрата пръчка

Rose Pelvic Wand Intimate

На снимката в Intimaterose.com Amazon $35 в Amazon $35 в Walmart.

Причините, поради които го обожаваме

IntimateRose Pelvic Wand може да помогне, ако вашият терапевт на тазовото дъно предложи лечение на тригерна точка и домашна терапия като по-последователно средство за облекчаване на тазовия дискомфорт. Това не е топка на Кегел, а по-скоро специално изработена пръчица, която тазовите физиотерапевти използват, за да помогнат на пациенти с различни състояния извън техните кабинети, включително ендометриоза, вагинизъм, диспареуния, болезнен секс, вестибулодиния, напрежение в тазовото дъно и други .
Неговата s-образна стесняваща се извивка помага за достигане до дълбоките и труднодостъпни мускули puborectalis и obturator internus, което в определени случаи може да причини мъчителен дискомфорт в таза.
Въпреки че може да изглежда малко плашещо да се бръкне дълбоко, тази пръчка е направена с мисъл за комфорта благодарение на ергономичната си форма и използването на безопасен за тялото силикон без латекс и BPA. Освен това пръчката включва богатство от материали, видеоклипове и изчерпателни инструкции как да я използвате за лечение на болка.
В допълнение, компанията осигурява безпроблемно 30-дневно връщане, ако пръчката не оправдае вашите очаквания. Да не говорим, IntimateRose предлага вибрираща версия за допълнителни $60, която помага при мускулна релаксация.
Важно е да запомните

За разлика от топката на Кегел, тя не винаги помага за укрепване на мускулите на тазовото дъно.
Специфични характеристики на продукта:

Материал: безопасен за тялото силикон
Пръчката и достъпът до онлайн учебна библиотека бяха сред компонентите.
Форма: С
Поддръжка и грижа: Перете в топла вода с лек сапун.

Нашият метод за оценка

Проведохме интервюта с двама специалисти по женско здраве, за да намерим най-добрите кегел топки:

Monte R. Уринарна инконтиненция, пролапс на тазовите органи и високорисково акушерство са сред специалностите на Swarup, MD, FACOG, сертифициран от борда акушер/гинеколог и експерт по женско здраве в Чандлър, Аризона. Той е асистент клиничен професор в катедрата по акушерство и гинекология в Среднозападния университет и е печелил три пъти престижната награда за най-добър акушер-гинеколог в Америка.
Автор на „Секс без болка: Ръководство за самолечение за сексуалния живот, който заслужавате“, Хедър Джефкоут е доктор по физиотерапия (DPT), физиотерапевт на тазовото дъно и собственик на Femina Physical Therapy в Лос Анджелис, Калифорния. Освен че служи като президент на Академията за физиотерапия на тазовото здраве, Джефкоут често лекува жени от всички възрасти, които са се борили с проблеми, свързани със здравето на таза, включително пролапс, инконтиненция, болезнен секс и сексуална дисфункция. Намалихме нашите най-добри избори до десетте елемента в този списък въз основа на техните прозрения за предимствата на топките Кегел и нашето проучване на характеристиките, които трябва да притежава една здрава джаджа.
Ползите от Кегел топките за укрепване на тазовото дъно

Подобно на всички останали телесни мускули, тазовото дъно отслабва при бездействие и може да се засили при упражнения. Упражненията (със или без Кегел топки) могат да помогнат за укрепване на тазовото дъно. Според д-р Джефкоат, ако нямате достатъчно сила и координация в тази мускулна група, може да получите газове или изтичане на пикочен мехур, неволно преминаване на газове, натиск в таза или тежест от пролапс на тазовите органи и дори незадоволителни оргазми.
Използване на топка Кегел: Кой трябва и не трябва да ги използва

Според д-р Сваруп жените могат да започнат да използват топките на Кегел на 20-те си години и далеч в напреднала възраст. Жени от всички възрасти могат да се възползват от използването на топки Кегел, за да подобрят здравето на таза като цяло (особено по време на менопаузата), да подобрят сексуалния си живот, да подобрят общата си физическа форма, да се възстановят след раждане, да намалят POP (пролапс на тазовите органи), да лекуват изтичане на пикочния мехур и да създават по-добра опора на бедрата и гърба.
Тренировките с Кегел топка са особено полезни за:

Жени, които са бременни или наскоро родили, тъй като тези състояния могат да разтегнат и отпуснат тазовото дъно, което упражненията на Кегел могат да помогнат за укрепване.
Хората, които страдат от инконтиненция на пикочния мехур, тъй като упражненията на Кегел могат да помогнат за спиране на течове.
Повишаване на сексуалното удоволствие в резултат на подобрен приток на кръв към тазовото дъно и по-силни тазови мускули, които влияят на възбудата. Въпреки че има шанс за инфекция, кегеловите топки са безопасни за физическа употреба през цялата бременност; въпреки това, консултирайте се с вашия лекар преди да започнете употреба.
Кои сме ние

Рейчъл Шулц пише за здравето и уелнеса от почти десет години. Тя е обхващала теми като здравето на жените и сексуалното здраве. Нейната специалност е превръщането на експертни знания и научни изследвания в информация, която е лесна за разбиране и приложима в ежедневието. Тя има пет години опит като продуктов редактор и е добре запозната с идентифицирането на качествата, които отличават един надежден, висококачествен продукт за сексуално здраве, който ще задоволи клиентите и ще бъде икономичен.
От Емили Белфиоре, актуализация

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on LinkedIn
Scroll to Top

Need Any Legal Help?? Let's Consult !